Zvanična odluka Disciplinske komisije: Suspendovani Bijeli brijeg, Tušanj i Grbavica
Pod Bijelim brijegom su navijači Zrinjskog pogodili u glavu pomoćnog trenera Sarajeva: Osim suspenzija i novčane kazne

Potvrđena odluka Komisije za takmičenje

Zvanična odluka Disciplinske komisije: Suspendovani Bijeli brijeg, Tušanj i Grbavica

Disciplinska komisija potvrdila je odluku Komiteta za takmilčenje i usvojila njihove mjere. Tri stadiona Bijeli Brijeg, Tušanj i Grbavica suspendovani su na jednu utakmicu zbog dešavanja na njima tokom prethodnog kola.

"To su ukupno tri utakmice od šest, dakle pola kola je bilo suspektno. Tri kluba su kažnjena na ovaj način, ali i finansijski, Zrinjski sa 4.5000 KM, Željezničar sa 2.000 i Sloboda sa 1.000 KM. Na ovaj način željeli smo poslati poruku da incidente više nećemo tolerisati i jedino na ovaj način možemo preduprijediti dalja ovakva dešavanja. Sjednica je bila teška jer su u pitanju bili različiti interesi", kazao je za SportSport.ba Radivoje Lazarević, predsjednik Discilinske komisije.

Stadion u Mostaru je suspendovan zbog divljanja navijača koji su pogodili u glavu pomoćnog trenera Sarajeva Muhameda Džakimića.

Tušanj je suspendovan zbog ulijetanja navijača, a Grbavica zbog incidenata na posljednjim utakmicama ovog kluba. Suspenzija stadiona se odnosi na jednu utakmicu bez prisustva publike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lazarević je istakao da na ovoj sjednici nije bilo govora o suspenziji sudije Vladimira Bjelice, čije je suđenje ocijenjeno negativnom ocjenom, budući da odluku o Bjelici treba donijeti Komisija za suđenje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Eh,sad ce za dva dana zasjedati Apelaciona komisija koja ce to sve ponistiti i Zrinjski ce platiti 1000 KM kazne...Bruka i sramota krovne kuce fudbala u BiH...Fk Sarajevo se mora žaliti na ovu odluku,mora se poslati dopis i u UEFA i FIFA,na kraju krajeva treba se i zaprijetiti istupanjem iz lige,jer ovo je zaista smijesno.
89 15
starmac
Jos jedna lakrdija od Saveza.Ovo je smjesno,a da nije smjesno bilo bi zalosno.Dok ponovo ne padne mrtva glava ovi u savezu se nece opametit.SAVEZ=MAFIJA
70 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi