Zvanično: Caicedo potpisao za Lazio
Foto: EPA

Ekvadorac potpisao trogodišnji ugovor

Zvanično: Caicedo potpisao za Lazio

Lazio je realizovao transfer napadača Felipea Caiceda iz Espanyola, potvrđeno je iz kluba na zvaničnoj stranici. A iako nema zvaničnih informacija o količini novca koju će Espanyol zaraditi od Caicedove prodaje, špekuliše se o cifri od 2.5 miliona eura.

Kako saopštava Football-Espana.net, Lazio je 28-godišnjeg ekvadrskog napadača platio 2.5 miliona eura, te je on sa ovim rimskim klubom potpisao trogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 1.5 miliona eura godišnje.

Podsjetimo, ovaj transfer je bio odložen jer je Lazio u svojoj ekipi već imao maksimalan dozvoljeni broj igrača koji dolaze izvan Evropske unije, a Caicedovo špansko državljanstvo, koje je dobio oženivši svoju današnju suprugu, inače državljanku Španije, nije moglo biti priznato izvan ove zemlje.

Ipak, čini se da su u Laziju pronašli rješenje za ovaj problem pa je Caicedo i zvanično postao novo pojačanje ove ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Caicedo je u svojoj dosadašnjoj seniorskoj karijeri nastupao za Basel, Manchester City, Sporting, Malagu, Levante, moskovski Lokomotiv, Al Jaziru, te Espanyol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi