Hamšiku stigla "ponuda koja se ne odbija", navijači Napolija tužni

Hamšiku stigla "ponuda koja se ne odbija", navijači Napolija tužni

E. Škorić

Kapiten Napolija Marek Hamšik potvrdio je da bi mogao otići iz kluba.

Napolitanci su željeli da osvoje naslov prvaka Italije, bili su zaista uporni, kvalitetni i odvažni, ali na kraju im je malo nedostajalo, a Scudetto je opet završio u rukama Juventusovih igrača.

Hamšik već godinama nosi dres Napolija, a sada je dobio ozbiljne ponude s Dalekog Isotka i njegov otac također smatra da je rastanak s Napolijem blizu. Hamšik je navodno već dogovorio put Kine gdje će zarađivati desetine miliona eura po sezoni, a navijači Napolija ostaju tužni jer im odlazi najbolji strijelac u historiji kluba.

"Vjerovali smo da ćemo konačno uzeti Scudetto. Razočaran sam što smo opet propustili naslov. Žao mi je, jer naši navijači zaslužuju ovaj uspjeh i zahvaljujem im se na velikoj podršci", rekao je Hamšik, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Proveo sam divno vrijeme u Napoliju, davao sam sve od sebe i možda je vrijeme da sada idem dalje. Želim pokušati nešto novo".

Hamšik je Napolijeva ikona, a u decembru prošle godine srušio je Diega Maradonu i postao je najbolji strijelac Napolija svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi