Zvanično: Ervin Zukanović napustio Romu

Bh. fudbaler prešao u Atalantu

Zvanično: Ervin Zukanović napustio Romu

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović nakon samo šest mjeseci odlučio je da napusti redove Rome.

Zukanović je u Romu stigao početkom ove godine iz Sampdorije, ali nakon samo šest mjeseci odlučio je da napusti Olimpico. Naš reprezentativac svoju karijeru nastavit će u dresu Atalante.

On je jutros napustio trening Rome kako bi odradio ljekarski pregled u Bergamu nakn čega je zvanično postao novi igrač Atalante. Zukanović će u Atalanti narednu sezonu igrati kao posuđen igrač Rome, a ovaj klub na kraju sezone imat će pravo da otkupi njegov ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon ljekarskih pregleda Zukanović je za italijanske medije izjavio da je uvjeren da je dobro izabrao, te da je Romu napustio iz razloga što želi da više igra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi