Zvanično: Hadžiahmetović potpisao za Konyaspor

Predstavljen u Turskoj

Zvanično: Hadžiahmetović potpisao za Konyaspor

Dojučerašnji fudbaler Željezničara Amir Hadžiahmetović je i zvanično postao novi fudbaler Konyaspora.

Mladi reprezentativac naše zemlje je sa svojim novim klubom potpisao četveroipogodišnji ugovor, a u Konyasporu se pridružio Riadu Bajiću, svom bivšem saigraču iz Željezničara.

"Sretan sam što sam došao ovdje. Znao sam dosta o Konyasporu prije nego što sam došao, najviše zbog Riada Bajića. Želio sam da se ovaj transfer dogodi, a na meni je da dam svoj maksimum. Cilj mi je da napredujem", rekao je Hadžiahmetović na predstavljanju.

Klub sa Grbavice je prodajom Hadžiahmetovića zaradio 500.000 eura plus dodatnih 20% od sljedećeg transfera, što je najveći transfer u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Amir Hadžiahmetović (18) je dijete Željezničara i prošao je sve omladinske selekcije ovog kluba. Za Plave je u seniorskoj konkurenciji odigrao ukupno 47 utakmica i postigao tri gola, a debitovao je 2. augusta 2014. godine na utakmici protiv Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi