Zvanično: Hazard ne igra protiv Grčke u Briselu

Veliki udarac za Belgiju

Zvanično: Hazard ne igra protiv Grčke u Briselu

E. Čaušević

Eden Hazard je propustio utakmicu 29. kola Premiershipa između Chelseaja i Stokea zbog povrede.

Belgijanac se povrijedio na posljednjem treningu pred gostovanje Stokeu zbog čega Antonio Conte nije mogao računati na njegove usluge. Da stvar bude gora Hazard se povrijedio pred derbi kvalifikacija za SP između Belgije i Grčke.

Selektor Belgije, Roberto Martinez, potvrdio je danas za tamošnje medije da najbolji igrač ove selekcije neće igrati protiv Grčke, te prijateljsku utakmicu protiv Rusije nekoliko dana kasnije.

"Eden je zadobio povredu pred meč sa Stokeom. Nije ništa ozbiljno, ali neće moći igrati protiv Grčke i Rusije jer ne želimo ništa rizikovati. To je veliko nezadovoljstvo za nas i njega, jer je ovo jedna od najbitnijih utakmica i dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Ovo je dobar test za nas da vidimo koliko ovisimo o njegovim igrama, ali i šansa za ostale igrače da se nametnu", rekao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hazard se ove sezone ponovo vratio u staru formu, te je na 26 utakmica u Premiershipu postigao 11 golova u dresu Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi