Zvanično: Nani potpisao za Lazio
Foto: S. S. Lazio

Portugalac stigao kao zamjena za Keitu

Zvanično: Nani potpisao za Lazio

Iskusni portugalski krilni fudbaler Nani je i zvanično potpisao ugovor s Lazijom. Portugalac u Rim stiže iz Valencije na jednogodišnju posudbu.

Nakon isteka posudbe Lazio će imati pravo otkupa njegovog ugovora, a samo za posudbu će isplatiti Šišmišima oko dva miliona eura.

Iz Lazija su i zvanično potvrdili Nanijev dolazak, a u njemu vide adekvatnu zamjenu za Baldea Keitu koji je ovog ljeta prešao u Monaco.

Nani je svoju bogatu karijeru započeo u lisabonskom Sportingu, iz kojeg je 2007. godine, za 25.5 miliona eura, prešao u Manchester United. Danas 30-godišnji Nani je Manchester United napustio 2015. godine kada je pojačao turski Fenerbahče. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Valenciju je stigao prošlog ljeta, a u jednoj sezoni u dresu Šišmiša je odigrao 26 utakmica, te je uspio postići pet golova i upisati osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti