Zvanično: Sterling potpisao za Manchester City

Sterling na Etihadu

Zvanično: Sterling potpisao za Manchester City

Edmir Škorić

Raheem Sterling je od danas i zvanično novi igrač Manchester Cityja. 

City je za 49 miliona funti kompletirao transfer engleskog reprezentativca, te na Etihad dolazi kao veliko pojačanje.

On je prije nekoliko minuta potpisao petogodišnji ugovor sa Cityjem, koji ga je konačno doveo nakon višesedmičnih pregovaranja.

Redsi su odbijali nekoliko ponuda Cityja, da bi posljednju ipak prihvatili. Podsjetimo da je Sterling odbijao da ide s Liverpoolom na pripreme i da je propustioo nekoliko posljednjih treninga upravo iz razloga što je želio da pređe u Manchester.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sedmično bi na Etihadu trebao da zarađuje oko 200.000 funti, a podsjećamo da je karijeru počeo u Queens Park Rangersima, odakle je 2010. godine prešao u Liverpool. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.