Zvezdu čeka žestoka kazna: UEFA ih optužila za rasizam, uvrede i kršenje protokola

Kazna će se uskoro znati

Zvezdu čeka žestoka kazna: UEFA ih optužila za rasizam, uvrede i kršenje protokola

E. Čaušević

Meč između Crvene zvezde i Milana koji se prije dvije sedmice igrao u Beogradu našao se u centru pažnje zbog žestokih uvreda na račun Zlatana Ibrahimovića.

Naime, na Twitteru se pojavio video na kojem se čuje kako pojedini navijači beogradskog kluba vrijeđaju Ibrahimovića, te su mu čak govorili "smrdljivi balija" što je mnoge šokiralo.

Zvezda se izvinila Zlatanu zbog toga, ali je bilo kasno jer je UEFA već pokrenula istragu. Pored toga pokrenuta je istraga za kršenje covid protokola jer je u ložama bilo nekoliko stotina navijača.

UEFA se danas oglasila povodom ovog slučaja i poručila da se Zvezda tereti za rasizam, uvrede na etničkoj osnovi i kršenje zdravstvenih protokola.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sigurno je da Zvezdu očekuje žestoka kazna zbog svega toga, a ona će biti poznata u narednim danima.

Top Komentari

ryan.giggs
Izbaciti gamad iz svih takmičenja na 10 godina.
15 0
Rajvosa2019
UEFA bi malo trebala da proviri i na nase stadione - da dodju malo i u nas kraj , pa da vide sta je raj .
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi