Zvijezda Juventusa htjela reći zbogom fudbalu, majčine riječi sve promijenile

Događaj od prije šest godina

Zvijezda Juventusa htjela reći zbogom fudbalu, majčine riječi sve promijenile

Admin Čaušević

Neki igrači baš ne uspjevaju da se nose s pritiskom koje donosi igranje na visokom nivou. 

Argentina je u finalu Svjetskog prevenstva 2014. godine izgubila finalni meč od Njemačke poslije produžetaka, a Gonzalo Higuain je nakon toga htio da završi karijeru.

Priznao je to iskusni argentinski napadač šest godina kasnije u razgovoru za Marcu. Njegovu odluku promijenila je majčina naredba da ne smije odustati.

"Bio sam blizu da prestanem igrati fudbal, ali mi majkaa to nije dozvolila, rekla mi je da trebam nastaviti. Da je do mene, odustao bih. Volim fudbal, ali majku još više", rekao je Higuan te nastavio:

"Rekla mi je da ne smijem odustati radi nje."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ta odluka se ispostavila kao pravim potezom. Igrama u Napoliju postavio je niz rekorda, a poslije toga je i realizovao zvučni transfer u Juventus te postao jedan od najboljih svjetskih napadača.

Ianče, Higuain se trenutno nalazi u Argentini upravo kod svoje majke koja je teško bolesna. Njegov povratak u Italiju i Juventus još uvijek nije siguran.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi