Zvijezda Rome se vratila!

Zaniolo ponovo trenira

Zvijezda Rome se vratila!

Zvijezda Rome Nicolo Zaniolo ponoov je na terenu.

Podsjetimo, ovaj mladi nogometaš koji igra u veznom redu povrijedio se sredinom januara. U pitanju je bila povreda ligamenata koljena i bilo je jasno da ga na terenu nećemo gledati nekoliko mjeseci.

Obzirom na mladost i upornost, Zaniolo se vratio nešto brže nego što se očekivalo i od danas je ponovo na treningu. To je potvrdio i sam fudbaler preko Instagrama tako što je postavio dva video zapisa.

Naravno, njemu je pauza Covid 19 itekako dobro došla jer to znači da sada može igrati preostalih 12 susreta u Seriji A, koliko je ostalo do kraja šampionata. U protivnom, da se liga završila na vrijeme, gotovo sigurno ne bi odigrao ni jedan meč.

Ipak, to ne znači da će moći nastupati za Vučicu u augustu u Evropa ligi jer nije registrovan za ovo takmičenje. Roma ga u februaru nije stavila na spisak igrača na koje računa u knock-out fazi drugog knajkvalitetnijeg evropskog klupskog međunarodnog takmičenja jer je mislila da je za njega sezona završena. Vučica je pokušala da ga naknadno uvrsti među spisak imena, ali UEFA je odbila taj prijedlog.

Podsjetimo, Roma u osmini finala pomenutog takmičenja igra proitv Seville, a susreti su planirani navodno za mjesec august.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaniolo je prije povrede upisao 24 utakmice ove sezone, postigao šest golova i dodao dvije asistencije.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CAHpnd2qbQE/[/instagram]

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti