Čelnici Serije A žele da se sezona nastavi 13. juna, sada čekaju samo zeleno svjetlo

Neće više da gube vrijeme

Čelnici Serije A žele da se sezona nastavi 13. juna, sada čekaju samo zeleno svjetlo

E. Čaušević

Italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora potvrdio je danas da će klubovi iz Serije A od 18. maja imati dozvolu da počnu s grupnim treninzima.

Igrali italijanskih klubova u trening centre vratili su se prošle sedmice, te se spremaju za nastavak sezone. Spadafora je danas potvrdio da su klubovi dobili dozvolu da planiraju i ekipe treninge koji će se raditi u manjim grupama od 18. maja.

Italijanski mediji prenose da je održan i sastanak čelnika Serije A s predstavnicima klubova. Kako piše Tuttomercato video konferencija je završena prije nekoliko trenutaka i klubovi imaju jasan stav da žele nastavak sezone.

Također, čelnici Serije A donijeli su odluku da bi se sezona trebala nastaviti 13. juna, te sada čekaju odobrenje italijanske vlade. Ukoliko italijanska vlada odobri ovaj zahtjev onda je jasno da se Serija A vraća 13. juna čemu se svi nadaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba dodati da su čelnici Serije A tražili da se produži rok za kraj sezone. UEFA je dala ligama rok da se prvenstva završe 3. avgusta nakon čega će se odigrati evropska takmičenja. Italijani su tražili da se rok produži do 14. avgusta, ali je UEFA to odbila.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi