Serija A se vraća: Sezona se nastavlja 13. juna, a završava 2. avgusta

Igrat će se i Kup Italije

Serija A se vraća: Sezona se nastavlja 13. juna, a završava 2. avgusta

E. Čaušević

Čelnici Serije A danas su donijeli odluku da se sezona u Italiji nastavi 13. juna, ali još uvijek vlada treba dati zeleno svjetlo.

Predstavnici klubova održali su video konferenciju s čelnicima Serije A i odlučili su da su se stekli svi uslovi da se sezona nastavi 13. juna. Ipak, konačnu riječ će dati italijanska vlada, ali mnogi vjeruju da neće praviti probleme oko povratka fudbalera na teren.

Klubovi su dobili dozvolu da od 18. maja mogu planirati grupne treninge što znači da imaju uslove da se punom parom spremaju za nastavak sezone u kojoj nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja.

Corriere dello Sport piše da su čelnici Serije A već napravili raspored za nastavak sezone. Prve utakmice će se igrati 13. juna, a sezona će se završiti 2. avgusta ukoliko sve bude išlo prema planu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Plan je da se prvo odigraju zaostale utakmice, a potom da se sezona nastavi od 27. kola. Također, planirano je da se između 1. jula i 22. jula igraju revanš utakmice polufinala Kupa Italije, a zatim i finale.

Italijani su tražili dozvolu od UEFA-e da se sezona produži do 14. avgusta, ali su dobili odbijenicu. Zbog toga će se sezona završiti do 2. avgusta, a zatim će se Juventus, Napoli, Atalanta, Inter i Roma spremiti za mečeve Lige prvaka i Evropske lige.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi