Petarda Zvijezde protiv Slavena, Goražde pobjedom izbilo na drugo mjesto!

Zlata vrijedne pobjede

Petarda Zvijezde protiv Slavena, Goražde pobjedom izbilo na drugo mjesto!

S. Grebović

Danas je odigrano sedam utakmica 22. kola Prve lige Federacije BiH.

Gradačačka Zvijezda je na stadionu Banja Ilidža ugostila davno prežaljeni Slaven i rutinski ga savladala rezultatom 5:1.

Domaći su sva pitanja oko pobjednika riješili još u prvom poluvremenu kada su postigli četiri gola. Goste je načeo Salihović u 17. minuti, da bi samo osam minuta kasnije Hasukić uduplao prednost. 

Tim Mate Neretljaka se tu nije zaustavio jer su do kraja prvog dijela pogodili još dva. Fačić je bio precizan sa penala, a Vidović je mrežu zatresao u zadnjim minutama prvog poluvremena. 

Slaven je u drugom dijelu uspio stići do počasnog gola i to preko Dine Hodžića, ali se petarde nisu uspjeli spasiti. U 74. minuti Vehabović je postavio konačnih 5:1.

Zvijezda je tako vezala šest utakmica bez poraza i sada je treća sa 39, dok je Slaven prikucan za samo dno sa svega sedam osvojenih bodova.

Oglasi

Prva liga Federacije 22. kolo

Zvijezda - Slaven 5:1

NK Zvijezda: Aljkanović, Antić, Hasukić, Milaković, Rastoka, Fačić, Rastoder, Mazić, Mehić, Salihović, Vidović.

NK Slaven: Sulejmanović, Ahmetović, Malić, Šemić, Trumić, Hodžić, Burić, Salihović, Tursunović, Kavazović, Husić.

Goražde je nastavilo sa sjajnim partijama. U posljednjih 13 kola upisali su samo jedan poraz, a danas su došli do nove pobjede i to nad Čapljinom rezultatom 3:0.

Oglasi

Blagojević je u 18. minuti pogodio nakon lijepe akcije i asistencije Mujića i to je bio rezultat prvog dijela. U nastavku je sjajni Mujić uspio i zatresti mrežu Čapljinaca.

Do kraja je Mihajlović ovjerio pobjedu svog tima pogodivši za 3:0. 

Goražde je stiglo do 12. prvenstvene pobjede i zahvaljujući porazu TOŠK-a izbilo je na drugo mjesto sa 41 bodom. Sa druge strane Čapljina je u nezavidnoj situaciji sa svega 20 osvojenih bodova i trenutno je pretposljednja ekipa na tabeli.

Prva liga Federacije 22. kolo

Goražde - Čapljina 3:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Goražde: Ćulov, Dučić, Jazvin, Tatar, Mujić, Blagojević, Velić, Danilović, Islamagić, Salanović, Mihajlović.

HNK Čapljina: Butigan, Novaković, Đermanović, Bevanda, Popović, Demić, Obradović, Katavić, Mace, Ljuca, Buntić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije