Kožulj je u Poljskoj imao veliki ugled, pa su svi sada iznenađeni njegovim potezom

Kreće u nove izazov, prvi je itekako težak

Kožulj je u Poljskoj imao veliki ugled, pa su svi sada iznenađeni njegovim potezom

S. Mlaćo
Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Zvonimir Kožulj neće ostati u Hrvatskoj. Kožulj je trenirao sa ekipom Istre, no na kraju je odlučio se za novi izazov.

Vraća se u Poljsku, tačnije redove drugoligaške ekipe Sandecje, što je i potvrdio ovaj klub. Ovaj 29-godišnjak će sa novim klubom potpisati ugovor na godinu i po dana, a debi će imati već 11.februara.

Kožulj je u Istru stigao krajem prošle godine, te se činilo da će potpisati ugovor i da ćemo ga gledati u 1.HNl. Ipak, to se nije desilo, a mnogi ga gledaju u Poljskoj kao zamjenu za Damira Šovšića koji je postao novi član južnokorejskog drugoligaša Cheonan Cityja.

Kožulj je prethodno nastupao i za Termalicu, Eyuspor, Gaziantep, Pogon, Hajduk, Široki Brijeg. Vitez...

Najbolji nogomet igrao je u Pogonu, no doživio je jednu neugodnu povredu i karijera nije otišla kako je to planirao.

Oglasi

Pri odlasku iz Pogona, pale se i teške riječi s obzirom da su ga iz kluba optužili da je lagao da želi potpisati novi ugovor.

"Kožulj je lagao da želi ostati s nama, a ustvari je samo maštao o odlasku. Smatrao se najvećom zvijezdom na svijetu i nije imao nikakvu namjeru da ostane. Ne želim širiti dalje pričo o njemu. To je naša velika greška kada je karakter igrača u pitanju", rekao je za predsjednik Pogona Jaroslaw Mroczek za Super Express.

Njegov novi klub trenutno je posljednjem mjestu druge lige Poljske i očekuje ga žestoka borba za opstanak. Ipak, vjeruju da uz pojačanja mogu na kraju ostvariti cilj.

U Premijer ligi BiH je Kožulj upisao 64 nastupa, a nastupao je i u Prvoj ligi FBiH, te se špekulisalo da bi se opet mogao vratiti u bh. nogomet, no sada je jasno da od toga nema ništa.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Za A reprezentaciju naše zemlje ovaj 29-godišnjak upisao je u utakmici protiv Japana 2016. godine.

 

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Brat nas lijepi, okrenuo se na pravu stranu u TURSKOJ..i FATIHU NAUCIO..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi