Aaron Craft više nije član Budućnosti
Iako je u Podgoricu stigao kao veliko pojačanje, američki košarkaš se nije pokazao takvim pa je saradnja s njim veoma brzo okončana (Foto: ABA)

Potvrđeno iz kluba

Aaron Craft više nije član Budućnosti · Zvanično

Midhat Šljivak

Aaron Craft više nije član podgoričke Budućnosti.

Američki playmaker dogovorio je sporazumni raskid saradnje sa šampionom ABA lige koji će u narednim danima vjerovatno angažovati zamjenu na ovoj poziciji.

Craft je nastupio u pet utakmica ABA lige ove sezone. Imao je prosjek od gotovo šest poena uz 3.1 skok i 2.8 asistencija po meču.

Amerikanac neće dugo čekati na novi klub. On će odmah put Italije gdje će se priključiti ekipi Trenta gdje je igrao već ranije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U karijeri je ovaj 27-godišnji košarkaš igrao jo šza Monaco, Szolnoki, te za Santa Cruz Warriorse u NBDL-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi