Velika drama u Domžalama: Dobili smo novog člana ABA lige
FOTO: ABA 2/Dragana Stjepanović

Finale ABA 2 lige

Velika drama u Domžalama: Dobili smo novog člana ABA lige

H. Zilić

Drama kakvu ne pamtimo u regionalnoj košarci viđena je večeras u Domžalama u finalnoj utakmici play-offa ABA 2 lige.

Nakon dosta borbe i produžetka plasman u ABA ligu izborila je ekipa Krka koja je slavila trijumf rezultatom 83:82.

Od samog početka utakmice oba tima su pokazala želju za trijumfom. Igralo se većinom u egalu.

Na poluvremenu Krka je imala prednost 38:35.

U drugom poluvremenu slična igra na parketu, a u samom finišu oba tima su imala šansu za trijumf, međutim završeno je 78:78 i otišlo se u produžetke.

U produžecima Krka je imala više sreće i znanja i slavila sa konačnih 82:83, iako je Helios imao napad za trijumf. Tako će Krka nakon kraže pauze zaigrati ponovo u ABA ligi.

Oglasi

Sa druge strane, Helios je igrao briljantnu sezonu, ali u odlučujućoj utakmici ih je sreća napustila, ruka je zadrhtala i igrat će baraž za plasman u ABA ligu sa ekipom Borca iz Čačka.

Krku je do trijumda predvodio iskusni Stipčević sa 20 poena, tri skoka i dvije asistencije i ponovo je pokazao klasu u regionalnim okvirima.

Kod Heliosa Buljević je bio najbolji sa 20 poena i sedam skokova, Mahković je dodao 19 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Iz ABA lige je ispala ekipa MZT-a iz Skoplja.

Što se tiče bh. predstavnika u ABA 2 ligi, Široki je poražen u polufinalu od Heliosa, Borac je u četvrtini finala zaustavljen od Širokog, dok Sparsi nisu izborili ovosezonski play-off ABA 2 lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi