Potpredsjednik kluba o stanju u KK Bosna Royal: Odluke se donose samovoljno i po kafanama
Sponzori su od Bosne Royal navodno tražili učestvovanje u evropskom takmičenju kako bi pomogli tim. Ipak, pitanje je da li je sarajevski klub više izgubio nego dobio od učešća u takmičenju koje se za većinu klubova igra bez ikakve svrhe.

Potpuni raspad sistema u sarajevskom timu

Potpredsjednik kluba o stanju u KK Bosna Royal: Odluke se donose samovoljno i po kafanama

M. Šljivak

Situacija u KK Bosna Royal ponovo je alarmantna. Klub je ostao bez većine igrača koji su počeli sezonu, plate onima koji su ostali kasne više od mjesec dana, a za sada se nevolji sarajevskog tima ne nazire kraj.

Sinoć košarkaši Bosne Royal nisu otputovali u Makedoniju, gdje su trebali da odigraju meč protiv Ohrida. Iako se špekulisalo kako igrači ne žele ići na put dok im se ne isplate dugovanja, oni su se nakon prijetnji suspenzijama od strane predsjednika Seada Krupalije i direktora Damira Krupalije, pojavili na platou Skenderije.

Tražili su igrači sarajevskog tima da im se duo iz rukovodstva tima obrati, ali im oni nisu odgovarali na pozive.

Potpredsjednik kluba Almir Bradić je za SportSport.ba potvrdio kako se u klubu dešavaju nevjerovatne situacije, koje više podsjećaju na cirkusku predstavu, nego na vođenje jednog od velikana evropske košarke.

"Ovo što se dešava u klubu sveopšti cirkus. Igrači su sinoć bili spremni da putuju u Ohrid. Prije toga su im direktor i predsjednik prijetili suspenzijama, ako se ne pojave. Košarkaši su bili spremni za put, jedini uslov kojeg su tražili je da im se neko obrati, direktor ili predsjednik. Međutim, oni im na pozive nisu odgovarali. Također, nije ispoštvovano ništa ni oko prevoza. Došao je neuslovan autobus koji ne bi mogao izdržati put od 15-16 sati i odlučili smo na kraju da ne otputujemo na utakmicu. Prvo se ne ispoštuje ono što se dogovori sa igračima, a zatim im se prijeti suspenzijom. To nema nikakvog smisla. Jedno je reći igračima u lice da nema sredstava, a druga stvar je obećavati nešto što se ne može ispuniti", rekao je Bradić za SportSport.ba.

Još osmorica košarkaša su ostala u KK Bosna Royal. Nije poznato šta će biti sa njima jer u klubu se ne zna šta ko radi. Bradić smatra da je učestvovanje u tri takmičenja bilo previše za sarajevski tim. Sponzor je navodno tražio učešće u evropskom takmičenju, ali postavlja se pitanje da li je klub od toga više izgubio, nego dobio?

"Tu je bilo dosta spinovanja da li mi trebamo ili moramo igrati evropsko takmičenje. Upravnom odboru je od strane Damira Krupalije prezentirana površna informacija koja se ispostavila netačnom. Svi troškovi su navodno trebali biti plaćeni za ovo takmičenje od strane ogranizatora (FIBA), ali to na kraju nije bilo tako. Očigledno je bilo da ekipa nije mogla podnijeti učestvovanje na tri fronta, boravke na aerodromima po 15 sati. Među igračima nakon svega vlada veliko nepovjerenje i vjerujte da ne znam šta će se dalje dešavati sa timom. Čekam da se sazove Upravni odbor. Od dolaska Damira Krupalije nije sazvan nijedan sastanak UO, odluke se donose samovoljno i po kafanama.. Također, članovi uprave se ne informišu o odlukama i sve ovo se prenijelo na tim. Igrači su ogorčeni na sve što se dešava".

Bradić kao najodgovornijeg čovjeka za stanje u klubu vidi direktora Damira Krupaliju.

"Damir je dogovarao sve sa igračima. On je taj koji je dogovarao financijske uslove u ugovorima igrača koji su dolazili u klub. Ovo je međutim sve veliki očaj. Iako ih se proziva po određenim medijima, igrači nisu ni za šta krivi. Kakve su uslove imali, oni su dobro i odigrali. Žao mi je i trenera Aleksandra Damjanovića koji se bori sa svim nedaćama koje mu se svakodnevno dešavaju".

Rješenje za klub još uvijek nije na vidiku.

"Vjerujte da ne znam šta će biti. Mi ćemo pokušati da sazovemo sjednicu Upravnog odbora, prvo Royala, pa onda i Bosne, pa da vidimo šta i kako dalje. Ovakav očaj se jednostavno ne može nastaviti. Ja odustati od Bosne Royal neću, ali stanje je očajno i izuzetno teško. Sve se ovo mora uozbiljiti ako se misli nešto napraviti sa klubom", istakao je u razgovoru za SportSport.ba potpredsjednik Bosne Royal, Almir Bradić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Promo

Top Komentari

Ars1946
Pisati o KK Bosni je otuzno, jer ne postoji ni promil sanse da se ta priča može zavrsiti pozitivno po nju.... Dug koji su stvorili Konaković i Imamović i iznosi preko 5mil bez kamata je nemoguće riješiti bez pomoći Kantona i države...a ona NIKADA neće intervenisati jer bi to značilo otvaranje Pandorine kutije u koju bi ušlo sve ono sto je propalo usljed nepostojanja sistema za finansiranje vrhunskog sporta iz više sportskih disciplina...Sponzorstvo to sigurno nije, jer se tu radi o pojedinačnim donacijama sa ličnim interesima, a ne o dugorocnom sistemu koji bi doveo do uspjeha i stabilnog poslovanja klubova... Jedino rješenje je stečaj i gašenje kluba. Ne postoji niko ko bi uložio pare u klub koji nema nikakve perspektive, a ovo sitno ulaganje od strane Royala je samo uzaludno trošenje novca i energije i VELIKA BLAMAŽA ZA BREND KK BOSNA što je nekad ona bila. Porazi od 40-60 poena razlike od Holandjana, Belgijanaca i inih, kao i BLAMAŽA u drugoj ABA ligi je velika PLJUSKA za Sarajevo.. Ugasite klub i prestanite nas više brukati... O ovome sam pisao i prije devet godina...kad je vrli szrucnjak Menso Bajramović vodio Kk Bosnu vodio u propast sa gore mavedemom bratijom i gdje su zalozili naivnog Bukvu Admira...
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi