Igrači Bosne Royal nisu otputovali u Makedoniju, meč gube bez borbe
Nevoljama igrača Bosne Royal nema kraja. Tužna je slika sinoć bila na Skenderiji gdje su se pred put u Makedoniju okupili preostali igrači ovog sarajevskog kluba.

Bizarne scene na platou Skenderije

Igrači Bosne Royal nisu otputovali u Makedoniju, meč gube bez borbe · Ekskluzivno

M. Šljivak

KK Bosna Royal nije otputovao u Makedoniju gdje je danas trebao igrati meč Druge ABA lige protiv Ohrida.

Raskol u sarajevskom timu postao je sasvim jasan nakon što se počeo osipati igrački kadar tima, pa je ekipa ostala na samo osam igrača.

Međutim, usprkos velikim problemima i odlasku velikog broja prvotimaca, igrači su bili spremni da se zapute na dug put u Makedoniju. Sinoć su na Skenderiji čekali prevoz i rukovodstvo tima, ali nijedno ni drugo nisu dočekali.

Staromodan autobus koji se pojavio pred igračima Bosne Royal nije ispunjavao ni minimum uslova za dug put. Igrači su tražili potom i da im se obrate direktor Damir Krupalija, te predsjedik kluba Sead Krupalija, ali im oni nisu odgovarali na pozive.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Odlučeno je potom da ekipa ne putuje. Predvođeni potpredsjednikom kluba Almirom Bradićem igrači su u ponoć napustili plato Skenderije i meč protiv Ohrida danas neće biti odigran.

Velika je mogućnost i da će pobjedu bez borbe dobiti makedonski tim, a sarajevski tim bi mogao biti kažnjen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi