Noćna mora u Morači: Crvena zvezda ponizila Budućnost u srcu Podgorice
FOTO: ABA liga

Polufinale ABA lige

Noćna mora u Morači: Crvena zvezda ponizila Budućnost u srcu Podgorice

H. Zilić

Derbi polufinala play-offa ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti ostao je samo na papiru jer je Crvena zvezda u dvije utakmice razmontirala i možemo reći ponizila tim iz Podgorice.

Posebno će da boli Budućnost večerašnji drugi meč u Podgorici.

Svi su očekivali da Podgoričani odigraju bolje nego u Beogradu, da gledamo pravu košarkašku predstavu, ali dobili smo rapsodiju Crvene zvezde.

Noćna mora u Morači okončana je trijumfom beogradskog tima rezultatom 97:56!

Prva četvrtina nije najavljivala taka epilog jer je završena u korist Budućnosti rezultatom 26:25, četvrtina gdje odbrane nisu baš bile na nivou.

U drugoj četvrtini prvi uragan iz Beograda. Zvezda je igrala u transu, a drugi period su dobili sa visokih 8:23. Na poluvremenu je bilo 48:34 za Crvenu zvezdu.

Oglasi

Kada se očekivao odgovor Budućnosti, treći period je donio deset minuta zaborava za crnogorske predstavnike i novi beogradski crveno-beli uragan.

Crvena zvezda je prvo napravila seriju 17:2, a treći period je dobila rezultatom 11:29 i pred ulazak u posljednju četvrtinu na semaforu u Morači je stajalo nevjerovatnih +32 za Crvenu zvezdu (45:77).

U posljednjoj četvrtini samo je bilo pitanje konačnog rezultata, a on je glasio 56:97 i Crvena zvezda je tako sa ukupnih 2:0 u seriji izborila finale ABA lige.

U redovima Crvene zvezde u duelu u Podgorici izdvojio se Mitrović sa 17 poena i pet skokova, Nedović je ubacio 13 poena.

Kod Budućnosti nijedan igrač nije bio dvocifren, najefikasniji je bio O'Brien sa devet poena što dovoljno govorio o igri Podgoričana večeras. Što se tiče bh. košarkaša u redovima Budučnosti, Atić je ubacio četiri poena, Kamenjaš je imao učinak od dva poena i pet skokova, a Lazić je postigao također dva poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, polufinale play-offa, 2. utakmica:

Budućnost - Crvena zvezda 56:97 (26:25, 8:23, 11:29, 11:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi