Lazić odigrao još jednu sjajnu utakmicu i vodio Budućnost do trijumfa
FOTO: ABA liga

ABA liga - 12. kolo

Lazić odigrao još jednu sjajnu utakmicu i vodio Budućnost do trijumfa

H. Zilić

Košarkaški bh. reprezentativac Aleksandar Lazić ušao je u sjajnu formu i nastavlja sa odličnim partijama u dresu podgoričke Budućnosti.

U 12. kolu ABA lige, Budućnost je sigurnom igrom savladala Megu rezultatom 79:66.

Domaći su od samog početka imali prednost koja je iz minute u minut rasla do konačnih 79:66. Budućnost je rutinski igrala i sve četvrtine je dobila u svoju korist.

Pomenuti Lazić bio je prvo ime susreta. Naš reprezentativac je meč završio sa 18 poena, dva skoka i dvije asistencije. Pored toga što je bio najefikasniji u timu Budućnosti, Lazić je ponio epitet i za najefikansijeg igrača susreta.

U pobjedničkoj ekipi tri košarkaša su postigla po deset poena, a to su Bell-Haynes, Ilić i Kaba.

Oglasi

Preostala dva bh. reprezentativca u dresu Budućnosti imali su skorman učinak. Kenan Kamenjaš je susret završio sa četiri poena, dva skoka i jendom asistencijom za sedam minuta provedenih na parketu, dok je Edin Atić za 13 minuta na parketu upisao dva poena, jedan skok i tri asistencije.

U redovima Mege izdvojio se Kobzystyi sa 15 poena i šest skokova, pratio ga je Branković sa 14 poena i četiri skoka.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost je trenutno četvrtoplasirana s omjerom 8-4, dok je Mega na 11. poziciji s omerom 3-9.

U narednom kolu 30.12. Budućnost gostuje u Čačku kod ekipe Borca, dok će Mega naredni susret igrati 2. januara 2023. godine kada će dočekati Cedevita Olimpiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi