Kenan Kamenjaš odigrao utakmicu života i srušio jednu od najboljih ekipa u regiji!
FOTO: ABA liga/Filip Roganović

Kamena dominacija

Kenan Kamenjaš odigrao utakmicu života i srušio jednu od najboljih ekipa u regiji!

H. Zilić

U 13. kolu regionalne ABA liga gradski derbi u Podgorici odigrali su Budućnost i Studentski Centar, a Studenti su iznenadili favorizovanu Budućnost i slavili kao formalni gosti rezultatom 94:82.

Da će ovo biti sjajna utakmica dalo se naslutiti nakon uzbudljivog prvog poluvremena.

Prvu četvrtinu Studentski Centar je dobio 24:25, a drugu četvrtinu Budućnost 25:22 i Budućnost je na odmor otišla sa dva poena prednosti 49:47.

U trećoj četvrtini Studentski Centar uzvraća sa 15:18 i preokreće meč u svoju korist.

Početak posljednje dionice donosi furiozan start gostiju koji pet minuta prije kraja imaju prednost 71:80.

Do kraja meča Studentski Centar je održao prednost od konačnih 82:94.

Oglasi

Fenomelanu partiju u pobjedničkom timu pružio je naš Kenan Kamenjaš sa 26 poena, devet skokova i dvije asistenicije i pokazao da je u nevjerovatnoj formi. Za Kamenog je ovo bila možemo slobodno reći utakmica života jer je izodminirao za 26 minuta na parketu protiv jedne od najjačih ekipa u regiji.

U redovima Studentskog Centra zapažen je bio i Mirković sa 17 poena i devet skokova.

Kod Budućnosti izdvojio se Slavković sa 20 poena i četiri skoka, Williams je imao double-double učinak od 12 poena i 11 skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 13. kolo:

Budućnost - Studentski Centar 82:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi