Drama u Ljubljani: Cedevita Olimpija poravnala polufinalnu seriju protiv Crvene zvezde
FOTO: ABA liga

ABA liga

Drama u Ljubljani: Cedevita Olimpija poravnala polufinalnu seriju protiv Crvene zvezde

H. Zilić

Fenomenalan meč u polufinalu ABA lige odigrali su Cedevita Olimpija i Crvena zvezda.

Utakmica u Ljubljani ponudila je pravu dramu, a nakon produžetka rezultatom 88:80 slavio je slovenski tim i tako zakazao treći meč serije u Beogradu.

Regularni dio završen je rezultatom 76:76.

Domaći tim do trijumfa je predvodio Murić sa 21 poenom i sedam skokova, a pratio ga je Blažić sa 12 poena, pet skokova i tri asistencije. Odličnu rolu imao je i Dragić sa 11 poena, šest skokova i šest asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U redovima tima iz Beograda izdvojio se Dobrić koji je ubacio 15 poena, dodao šest skokova i upisao jednu asistenciju. Hollins je u dresu Crvene zvezde imao učinak od 14 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

I u drugom polufinalu između Partizana i Budućnosti rezultat u seriji je 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi