FMP zaustavio Budućnost, skroman učinak bh. reprezentativaca
FOTO: ABA liga

Efikasan duel u 5. kolu ABA lige

FMP zaustavio Budućnost, skroman učinak bh. reprezentativaca

H. Zilić

Sjajan duel odigran je u petom kolu ABA lige. Umorna Budućnost iz Podgorice nakon obaveza u Eurocupu sredinom sedmice, večeras je odigrala duel u regionalnoj ligi u Beogradu protiv FMP-a i Podgoričani se nisu dobro proveli.

Na kraju utakmice na semaforu je pisalo 96:91 za FMP.

Gosti su fenomenalno ušli u utakmicu. Bili su itekako raspucani čemu svjedoči i prva četvrtina koju su dobili rezultatom 21:31.

Nakon toga neobjašnjiv pad u igri Budućnosti, FMP je dobio krila i domaći preokreću rezultatom izuzetnom igrom u drugom periodu kojeg su dobili sa 32:15.

Treća četvrtina nudi egal i dva koša razlika za FMP (18:16), tako da su domaćini u posljednju četvrtinu ušli sa +9, rezultat je glasio 71:62.

Posljednji period donosi novi egal, gosti iz Podgorice se pokušavaju probuditi, ali nisu uspjeli, vidjelo se da je dramatičan meč protiv Promitehasa u Eurocupu koji je otišao na produžetke ostavio dobrog traga. Završilo je konačnih 96:91.

FMP je do trijumfa predvodio Frazier sa 31 poenom, osam sasistencija i tri skoka. Vrlo dobru rolu u pobjedničkoj ekipi imali su Janković i Valinskas sa po 11 ubačenih poena.

U redovima Budućnosti najefikasniji je bio Bell- Haynes sa 24 poena, dodao je šest asistencija i tri skoka.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Što se tiče bh. reprezentativaca u dresu Budućnosti, imali su više nego skroman učinak. Kamenjaš je na parketu proveo deset minuta ubacio četiri poena dodao tri skoka i jednu asistenciju. Lazić je za osam minuta na parketu ubacio dva poena, dok je Atić za sedam minuta u igri ostao bez učinka.

Budućnost je sada na omjeru 3-2, dok je odlični FMP na startu nove sezone na omjeru 4-1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi