Poznati košarkaš se srušio u banci, testovi kažu da je dobro, ali nešto se s njim dešava
Foto - ABA

Alpha Kaba se osjeća dobro

Poznati košarkaš se srušio u banci, testovi kažu da je dobro, ali nešto se s njim dešava

Midhat Šljivak

Košarkaš podgoričke Budućnosti Alpha Kaba (26) onesvijestio se danas u jednoj podgoričkoj banci i hitno je prebačen u bolnicu na preglede.

Francuski centar Alpha Kaba završio je u podgoričkom Urgentnom centu nakon što se danas iznenada onesvijestio u banci u glavnom gradu Crne Gore.

Kaba je hitno prebačen u bolnicu. Obavljeni su detaljni pregledi i 26-godišnji košarkaš se osjeća dobro. Potvrdila je to ekipa Budućnosti.

"Član našeg tima, Alpha Kaba, danas u toku dana osjetio je slabost i nesvjesticu, te mu je ukazana prva pomoć. Kaba se dobro osjeća, a i prvi nalazi su u redu. Naš medicinski tim će se pobrinuti da se u što kraćem roku obave detaljne medicinske pretrage", saopštio je klub.

Nije ovo prvi put da francuski košarkaš ima slične probleme. Početkom oktobra srušio se tokom treninga pred utakmicu protiv Splita.

Također, on je nedavno imao upalu pluća, a po povratku na parket odigrao je čak pet utakmica u svega 14 dana.

Tu se vjerovatno mogu tražiti razlozi zbog kojih je Alpha ponovo pao u nesvijest jer s njim očigledno nešto nije u redu jer se ovakve situacije ponavljanju.

On je sinoć odigrao zaista odličan u duelu protiv grčkog Promitheasa gdje je za 26 minuta na parketu ubacio 14 poena i uhvatio je 13 skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Alpha Kaba je važio za veliku nadu francuske košarke i predviđala mu se velika karijera. Ipak, određene životne odluke spriječile su ga da postane istinska zvijezda.

On je karijeru počeo u Pau Orthezu, nastupao je dvije godine za Megu, a zatim je iz godine u godinu mijenjao timove i nastupao je za Asvel, Boulazac, Nanterre i Gaziantep.

Top Komentari

imeiime
Mozda se boji visine?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi