Drama u Laktašima pripala Igokei, ali ostao je gorak okus
FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

ABA liga

Drama u Laktašima pripala Igokei, ali ostao je gorak okus

Haris Zilić

Košarkaši Igokee odigrali su večeras utakmicu 26. kola ABA lige. U dvorani u Laktašima dočekali su Studentski Centar iz Podgorice. Utakmica je bila bitna za oba tima u borbi za plasman u play-off.

Bh. predstavnik je slavio trijumf rezultatom 75:74.

Utakmica je protekla u dosta izjednačenoj igri. Igosi su na poluvremenu imali +9 i to je bila najveća razlika na utakmici (44:35).

Gost iz Podgorice se vraćaju u trećoj četvrtini koju su dobili 11:19 i ušli smo u potpuni egal u završnici.

Tako je izgledala i posljednja četvrtina, bila je utakmica u egalu na kraju dosta drame, a više sreće i preciznosti u završnici imali su domaći košarkaši za konačnih 75:74.

Đorđević je odigrao sjajan meč u redovima Igokee završio je utakmicu sa double-double učinkom od 22 poena i 11 skokova, odličan je bio i Kondić sa 17 poena.

Oglasi

Kod gostiju iz Podgorice izdvojio se Tasić sa double-double učinkom od 17 poena i deset skokova.

Studentski Centar je na osmoj poziciji s omjerom 11-15 i osigurali su posljednju poziciju koja vodi u play-off.

Igokea ima još jednu utkamicu to je zaostali meč protiv Mornara i u slučaju da Igokea trijumfuje, Zadar i Studentski Centar su ponovo u TOP 8, svi timovi bi imali omjer 11-15 i pravila bi se mini tabela u kojoj je Igokea najslabija jer joj je večeras trebala pobjeda sa više od sedam poena razlike što nisu ostvarili.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zadar i Studentski Centar idu u play-off ABA lige, a od ove sezone po prvi put play-off ABA lige igra se po sistemu TOP 8, četvrtfinale pa Final Four.

Plasman u play-off ranije već su izborili Partizan, Crvena Zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija, FMP i Mega. Društvo napušta MZT Skoplje, novi član ABA lige je Krka, dok će baraž za popunu ABA lige igrati Borac Čačak i Helios Domžale.

Top Komentari

rauber_bh
Eh to jest čini mi se da je tad bio turnir 8 ekipa.
1 0
rauber_bh
Igralo se u Sarajevu top8 kad je Bosna igrala ABA ligu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti