ABA liga kaznila Crvenu zvezdu najvećom kaznom u historiji košarke na ovim prostorima

Nisu imali milosti

ABA liga kaznila Crvenu zvezdu najvećom kaznom u historiji košarke na ovim prostorima

E. Čaušević

Ne smiruju se još uvijek strasti nakon majstorice u finalu ABA lige kada je Crvena zvezda pobijedila na svom parketu Budućnost i osvojila titulu.

Ipak, o košarci se najmanje pričalo na ovoj utakmici jer je meč obilježio nevjerovatan haos koji se desio na zagrijavanju zbog čega je utakmica kasnila čak sat vremena.

Navijači Zvezde utrčali su na parket i napali pojedine igrače Budućnosti, a čak su ih s tribina gađali i ciglama. Ipak, čelnici ABA lige odlučili su da će se meč odigrati iako je bilo jasno da košarkaši Budućnosti nisu spremni za to.

Klub iz Podgorice jučer je saopštio da će tražiti da se serija poništi ili više neće igrati u ABA ligi. Nakon svega danas su iz ABA lige poručili da je Zvezda kažnjena, a takva kazna se nije vidjela na ovim prostorima.

Naime, disciplinski sudija ABA lige, Saša Pavličić, saopštio je da je Zvezda kažnjena s čak 35.000 eura što je najteža kazna u košarci u historiji na ovim prostorima.

Također, Zvezda će dvije naredne utakmice u novoj sezoni igrati pred praznim dribinama, a naredne dvije će na tribinama moći biti samo žene i djeca do 14 godina starosti.

Čak i L'Equipe piše o meču Zvezde i Budućnosti: "Sramotna noć u Beogradu"

Sva ova priča došla je i do uglednog L'Equipea koji je napravio razgovor s Edwinom Jacksonom koji je član Budućnosti. On je objasnio šta se sve dešavalo što je šokiralo javnost u Francuskoj.

"Bilo je nevjerovatno napeto dok smo došli u dvoranu. To nije nešto čudno za gradove na Balkanu jer atmosfera zna biti itekako vatrena. Čujete uvrede s tribina, ali ovo je prešlo svaku granicu. Dok smo izlazili na zagrijavanje gađali su nas kovanicama i upaljačima i svakog igrača je pogodio barem jedan predmet", rekao je Jackson i dodao.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Na zagrijavanju nam je uletilo nekoliko navijača Zvezde, a jedan je mahao stolicom i prijetio da će nas udariti. Nevjerovatno da osiguranja nigdje nije bilo. Tokom cijelog meča su nas pljuvali što smo i govorili sudijama. Gađali su nas čak ciglama i mene je užasno bilo strah. Ovo nema veze sa sportom i nije mi jasno kako je utakmica uopšte odigrana".

Novinar L'Equipea nije mogao da vjeruje šta mu Jackson priča, a naslov ovog razgovora jednostavno je bio samo" Sramotna večer u Beogradu".

Top Komentari

Navijaci Crvene Zvezde treba se odluce za petokraku ili za kokardu, ne moze se u isto vrijeme voleti Crvena petokraka i kokarda, jer i dalje na grbu Crvene Zvezde je crvena petokraka, sada kad je glavno cetnistvo u Srbiji, Crvena Zvezda treba promijeniti ime u FK Kokarda a FK Partizan u FK Cetnik. Crvena Zvezda i Partizan nastali su u komunizmu i nemaju nikakve veze sa Cetnicima u Srbii i sa Drazom Mihalovicem.
23 0
teddy sheringham
Hahaha. Kakva kazna. Isto kao kad meni drot piše pojas ili svjetla.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi