Iz Budućnosti poručuju: Poništite finalnu seriju, obavijestit ćemo i Euroligu!

Nastavlja se treće poluvrijeme

Iz Budućnosti poručuju: Poništite finalnu seriju, obavijestit ćemo i Euroligu!

S. Pašalić

Nakon završetka pete utakmice finala ABA lige u Beogradu između Crvene zvezde i Budućnosti uslijedila su saopštenja i sa jedne i sa druge strane.

Posljednje su izdali iz Budućnosti u kojem su naglasili da će o dešavanjima koja su se dešavala uoči početka posljednje utakmice obavijestiti i Euroligu.

"Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice play-offa ABA lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Bududćnost VOLI, nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice.

KK Budućnost VOLI će se obratiti Skupštini, tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige sa jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi.

Dodatno, bit će upućen zahtjev da se u periodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i dijelić onoga što je KK Crvena zvezda MTS na poslednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu KK Budućnost VOLI.

Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umjesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbjednosti.

Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cijele finalne serije obavijestimo i Euroligu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA liga kao regionalno takmičenje sačuva i da ponovo bude primjer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige", stoji u saopštenju Budućnosti.

Da podsjetimo, Crvena zvezda je savladala Budućnost sa 97:54 u petoj odlučujućoj utakmici i osvojila naslov prvaka ABA lige, ali su nemile scene prije početka ove utakmice bacile priču o košarci u drugi plan.

Top Komentari

TOTTI10
Daj nemojte vise sa ovim glupim tekstovima molim Vas...da su bili normalno uslovi u 3 tekmu ne bi doslo do 5 tako da ne lupajte molim Vas lijepo daj malo postpvanja prema najvecem klubu na regiji, jednom od najvecih u evropi i svijetu....Hvala
0 8
celikze
Kad cetnik laze sam sebe.....e jeste djikani hebo vam pas mater....najveci u europi i svetu breeeee hahahaha grohotom
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi