"Revolveraški" obračun kakav Balkan ne pamti: O utakmici iz Crne Gore dugo će se pričati

Padali su rekordi

"Revolveraški" obračun kakav Balkan ne pamti: O utakmici iz Crne Gore dugo će se pričati

H. Zilić

Nevjerovatan duel u trećem kolu ABA lige odigrali su Mornar i Zadar.

Tim iz Bara slavio je sa 100:91 i opravdao ulogu blagog favorita prije ovog susreta, međutim utakmica u Baru ostat će zauvjek urezana u historiji ABA lige i regionalne košarke.

Naime, dva košarkaša zajedno su ispisala 81 poen!

Do ovog rekorde išli su Darron Russell iz Mornara i Luka Božić iz Zadra.

Božić je susret završio sa 34 poena, četiri skoka i dvije asistencije, ali Russel je odigrao nestvaran meč.

Košarkaš Mornara je oborio rekord ABA lige i ubacio je nevjerovatnih 47 poena, skoro pola poena svoje ekipe! Pored 47 poena Amerikanac u redovima mornara imao je četiri skoka i četiri asistencije.

Oglasi

Obračun Božića i Russella dugo će biti tema u košarkaškim regionalnim krugovima, a ovome dodajmo da je Russelu procenat šuta bio 41.95, dok je Božić ukupan procenat šuta imao od 72.2%.

Kod Mornara izdvojit ćemo još partiju Pecarskog koji je ubacio 13 poena i dodao nevjerovatnih 17 skokova. U redovima Zadra dobar je bio i Jordano sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Naš Sani Čampara je kod gostujuće ekipe na terenu proveo samo sedam minuta i upisao dvije asistencije.

Mornar je nakon dva kola na omjeru 2-0, dok su Zadrani na omjeru 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi