Cedevita Olimpija "pregazila" Split, odlična partija Alibegovića
FOTO: ABA liga

ABA liga, 2. kolo

Cedevita Olimpija "pregazila" Split, odlična partija Alibegovića

H. Zilić

Odigran je prvi duel 2. kola ABA lige.

Cedevita Olimpija opravdala je ulogu favorita i pregazila KK Split rezultatom 77:95.

Prva četvrtina je bila donekle u egalu, gosti su dobili sa 22:26. Pred kraj prvog poluvremena Cedevita Olimpija odlazi na dovcifrenu razliku i samo je bilo pitanje konačnog rezultata.

Splićani su se malo trznuli u posljednjem periodu koji je završen sa 21:21, ali nisu mogli više od poraza sa 18 poena razlike.

U redovima pobjendičke ekipe odličan je bio Ferrell sa 21 poenom, četiri skoka i četiri asistencija, pomagao mu je Adams sa 17 poena, dva soka i tri asistencije.

Naš Amar Alibegović odigrao je dobru partiju u dres tima iz Ljubljane i susret je priveo kraju sa 12 poena i četiri asistencije.

U redovima Splita Nelson se izdvojio sa 20 poena, četiri skoa i tri asistencije, Mavra je imao učinak od 16 poena, dva skoka i pet asistencija.

Nakon dva kola Cedevita Olimpija na kontu ima dvije ubjedljive pobjede i koš razliku +35.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane Splićani su drugi ubjeldjiv poraz nakon što su prošlo kolo poraženi od Budućnsti sa 94:59 i sve je izvjesnije da Splićane očekuje grčevita borba za opstanak u ABA ligi ove sezone.

Cedevita Olimpija će sigurno tražiti svoju šansu da pomrsi račune favroziovanom trojcu Crvena zvezda, Budućnost i Partizan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi