Zvezda odustala od borbe za prvi trofej u sezoni, umjesto nje "uskočila" Igokea
Foto: ABA liga

Superkup ABA lige

Zvezda odustala od borbe za prvi trofej u sezoni, umjesto nje "uskočila" Igokea

Edmir Škorić

Crvena zvezda odustala je od učešća u Super kupu ABA lige koji će se odigrati u SC "Morača" od 18. do 20. septembra ove godine.

Ovo je četvrto izdanje Super kupa ovog regionalnog takmičenja, a do sada su trofeje osvajali Cedevita, Crvena zvezda i Partizan.

Umjesto Zvezde ove sezone nastupaće bh. ekipa Igokea iz Laktaša, koja će u četvrtfinalu igrati protiv Cedevita Olimpije, dok se u ostalim parovima sastaju Budućnost i Zadar, FMP i SC Derbi te Partizan i Mega.

Četvrtfinalni meečvi igraju se 18. septembra. Svaka ekipa će odigrati tri utakmice u tri dana jer će se igrati i mečevi za plasman.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Inače, Zvezda će se fokusirati na domaće prvenstvo, ABA ligu i Euroligu. U regionalnom prvenstvu je prošle sezone branila titulu, ali je u dosta uzbudljivom finalu ipak poražena od gradskog rivala Partizana.

Nastupe u ABA ligi čeka i Igokea, ali još uvijek nije objavljen raspored za sezonu 2023/24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi