Scena za pamćenje: Komentator Darko Plavšić zbog Srbije ostao bez glasa

Nije mogao sakriti emocije

Scena za pamćenje: Komentator Darko Plavšić zbog Srbije ostao bez glasa

Midhat Šljivak

Srbija slavi veliki uspjeh košarkaške reprezentacije. Orlovi će igrati u finalu ovogodišnjeg Mundobasketa, a to je na poseban način doživio komentator Darko Plavšić, koji je ostao bez glasa.

Srbija je u polufinalu Svjetskog prvenstva pobijedila Kanadu rezultatom 95:86 i imat će šansu da dođe do svog trećeg zlata.

Orlovi su fenomenalnom igrom potpuno razbili Kanadu. Nisu velike zvijezde iz ove selekcije mogle ništa raspoloženim košarkašima Srbije koji su svoje navijače bacili u trans.

Dokaz tome je komentator Darko Plavšić. Kada je Bogdan Bogdanović u finišu meča ukrao loptu i položio za plus 16, Plavšić je znao da je kraj i emocije nije mogao sakriti.

Srpski komentator je ostao bez glasa i vikao je svom snagom: "Krade Bogdan, trči u historiju Bogdan. Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva", vikao je emocionalni Plavšić.

Oglasi

Njegov komentar definitivno će ostati upamćen, a vidjet ćemo hoće li Plavšić biti spreman za finale jer mu je glas poprilično nestao u ovom meču.

Košarkaši Srbije sada mogu mirno čekati protivnika u finalu. To će biti Sjedinjene Američke Države ili Njemačka.

Bogdan Bogdanović je s 23 poena predvodio Srbiju do trijumfa, Dobrić i Milutinov su dodali po 16.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kod Kanade je najefikasniji bio RJ Barret s 23 poena, a Dillon Brooks je dodao 16 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti