Aco Petrović odabrao 12 igrača za Svjetsko prvenstvo

Brazilci iskusni kao niko drugi

Aco Petrović odabrao 12 igrača za Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, a danas selektor Brazila Aleksandar Petrović, odabrao je 12 košarkaša koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Posljednji koji je otpao sa spiska je Rafael Hettsheimeir, a među putnicima je veliki broj iskusnih košarkaša.

Najstariji je Alex Garcia sa 39 godina, dok Leandro Barbosa i Anderson Varejao imaju po 36 godina.

Aco Petrović je odabrao ovih 12 igrača:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Marcelinho Huertas (Iberostar Tenerife) Rafa Luz (MorBanc Andorra), Yago Mateus (Paulistano), Didi Louzada (New Orleans Pelicans), Alex Garcia, Vitor Benite ( San Pablo Burgos), Leandro Barbosa (Minas Tenis), Marquinhos (Flamengo), Bruno Caboclo (Memphis Grizzlies), Anderson Varejao (Flamengo), Cristiano Felicio (Chicago Bulls), Augusto Lima (San Pablo Burgos).

Brazil je na Mundobasketu u Kini u grupi zajedno sa selekcijama Novog Zelanda, Crne Gore i Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi