Bećiragić nasmijao sve u press sali: "Ako imaš kakvog dobrog dilera da nas malo pogura za sutra"

Selektor BiH nakon Francuske

Bećiragić nasmijao sve u press sali: "Ako imaš kakvog dobrog dilera da nas malo pogura za sutra"

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Francuske sa 81:68 u četvrtom kolu grupne faze Eurobasketa.

Bh. košarkašima je danas bila potrebna pobjeda kako bismo već sada osigurali plasman u drugu rundu takmičenja, ali nažalost naš tim nije imao snage na kraju da slavi protiv Francuske.

S Francuzima smo uspjeli ući u egal završnicu, ali smo posustali u posljednje tri minute i napravili veliki broj grešaka što su Francuzi itekako kaznili i na kraju slavili ubjedljivije nego što je to oslikalo stanje na parketu.

Međutim, i pored poraza u današnjem meču od Francuske naši momci i dalje imaju sve u svojim rukama.

Sutra nas od 14:30 sati u Kelnu očekuje okršaj protiv Litvanije gdje nam također treba pobjeda kako bismo se plasirali dalje. Također, i u slučaju da Mađarske pobijedi danas Litvance mi idemo dalje, ali je teško očekivati da će se to desiti.

Nakon današnjem poraza od Francuske održana je i press konferencija našeg tima, a novinarima se obratio selektor naše ekipe Adis Bećiragić

Oglasi

"Odigrali smo maksimalno što trenutno možemo. Razlog poraza i kada pogledate statistiku oni su imali preko 20 ofanzivnih skokova, a mi 19 neiznuđenih grešaka i to je presudilo. Iako smo igrali jako loše pokazali smo da možemo biti opasni i svakoga pobijediti", rekao je Bećiragić i dodao.

"Vidio sam po pokretima igrača da su umorni, neki potezi i dodavanja su to pokazali. Ako ste malo umorni i igrate protiv Francuske onda vas to košta ovako kao sada - porazom".

Sutra igrate protiv Litvanije, očekivanja?

"Nema kalkulacija. Svaki meč dajemo maksimum i želimo da pobijedimo. Vidjet ćemo sutra šta će biti, ali znamo da je Litvanija itekako nezgodan i dobar tim", dodao je Bećiragić.

Malo je falilo energije, koliko se možemo energetski oporaviti za sutra?

Oglasi

"Palo mi je napamet ako imaš kakvog dobrog dilera da nas malo pogura. Ovo je četvrti meč u pet dana. Potrošnja je ogromna jer igramo svaki meč na 100% da bismo imali šansu da ih dobijemo. I sutra će biti nedostatak energije i to je jasno, ali ima druga stvar. Svaki čovjek ima snagu mentalnu da svoj umor ostavi za prekosutra. To su riječi Bogana Tanjevića. Odmor da odložimo za dan poslije. Bit će najvažnije koliko ćemo biti spremni fizički jer igramo protiv najbrže ekipe u grupi, ali potrudit ćemo se da budemo najbolji što možemo".

Šta moramo popraviti za sutra iz ovog meča?

"Jednu stvar. To je energija koja nama daje mogućnost da igramo na 110% da igramo protiv ovih reprezentacija. Nije to tako lako, malo sam skratio rotaciju da bih ostavio talenat. Čim to izbacimo protiv jakih reprezentacija to se osjeti. Jedina stvar što nam treba da se energetski vratimo, bit će teško, ali pokušat ćemo. Ne pravim alibi, to je problem i pokušat ćemo da ga riješimo. Prije svega mentalno, srce je to koje tjera čovjeka da daje maksimum i kada mu je najteže".

Musa je nakon Slovenije rekao da je to najveća pobjeda u historiji, da li je sutra najvažniji meč u historiji za vas?

"Ja kada sam igrao bili smo osmi. Ako hoćemo da dođemo tu moramo dobiti sutra. Meni je svaki meč najbitniji. Ali ako gledate iz očiju navijača jeste najvažnija, ako izgubimo sutra možda idemo kući. Mi želimo da pobijedimo i idemo u Berlin i očito je to sutra jako važan meč".

Na press konferenciji pored selektora Bećiragića bio je i John Roberson koji je također dao komentar.

"Teška utakmica, bili smo tu do kraja, ali nismo imali dovoljno snage za preokret. Dosta smo griješili i to moramo da popravimo. Pogledat ćemo snimak da vidimo šta nije išlo", rekao je Roberson i osvrnuo se na meč protiv Litvanije.

"Bit će teška utamica, jako su talentovani. Zavisi kako će odigrati oni danas, ali je sutra meč biti ili ne biti".

Top Komentari

Lud
Sto si zvao Penavu , Sulejmanovica i Čamparu !? Da navijaju ili da igraju ??? Svaka cast na svemu do sad ali mora se mekad i rizikovat da se pojedini igraci odmore a ne da igraju po 37-38 min. po utakmici ...
5 0
Do Bosanski piramida u Visokom i nazad u Keln i problem umora igraca je rijesen, a mozda Semir Osmanagic ima neko rijesenje za problem umora igraca.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi