Aida Kalušić u 32. godini okončala uspješnu igračku karijeru
Kalušićka je imala veoma lijepu i uspješnu karijeru, koja je možda mogla biti i još bolja da nije bilo nekoliko povreda, koje su je sigurno usporile u njezinoj karijeri

Posvetit će se trenerskom poslu u klubu i reprezentaciji

Aida Kalušić u 32. godini okončala uspješnu igračku karijeru

D. Kurbegović

Nedavno se od aktivnog bavljenja košarkom u 34 godini oprostila Aldijana Iriškić. Još jedna sjajna košarkašica iz Zenice odlučila je nakon završetka sezone kazati zbogom košarci.

Riječ je o 32-godišnjoj Aidi Kalušić, koja iza sebe zaista ima sjajnu karijeru. Ova košarkašica svoju karijeru je počela u zeničkom Čeliku, gdje je prošla sve omladinske kategorije i pri tome osvajala titule državnog prvaka od pionirskog do seniorskog uzrasta.

Pored matičnog Čelika, s kojim je bila višestruk prvak države i osvajač Kupa, Aida Kalušić je još nastupala i za Mladi Krajišnik u BiH, dok imala i finu inostranu karijeru. Budući da je prije Turske, već imala priliku igrati u Grčkoj (Apollon), Mađarskoj (Szolnok, Pecs), Sloveniji (Triglav), Poljskoj (Energa Torun) i Rumuniji (Cluj).

Posljednji klub u njezinoj karijeri bio je Akdeniz University iz Antalije, gdje je provela posljednju sezonu. Osim sjajnih igara u domaćim i inostranim klubovima, Kalušićka je prošla sve reprezentativne selekcije, te dugo godina nosila seniorski dres ženske reprezentacije BiH.

Nakon što je okončala karijeru, Kalušićka je uplovila u trenerske vode, te je osim rada u matičnom KŽK Čelik imenovana i za pomoćnicu selektora juniorske selekcije BiH. Kalušićka će asistirati selektoru Slaviši Ožegoviću u U 18 selekciji koja se takmiči u A diviziji.

Budući na uspješnu karijeru nema sumnje da će i Kalušićka odigrati još jedan oproštajni meč u dresu KŽK Čelik, kao što je to nedavno uradila Aldijana Iriškić, koja je zajedno sa njom predvodila Čelik godinama u pohodu na osvajanja nekoliko titula državnog prvenstva i Kupa BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi