Sutra se u Areni oprašta jedna od najboljih zeničkih košarkašica
Iriškićka u jednoj od utakmica protiv najvećeg rivala ekipe Play Offa. Upravo protiv ekipe iz Sarajeva, sutra će se košarkašica iz Zenice i zvanično oprostiti od aktivnog bavljenja ovim sportom

KŽK Čelik dočekuje ŽKK Play Off

Sutra se u Areni oprašta jedna od najboljih zeničkih košarkašica

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 20.kola košarkaškog prvenstva BiH za žene. Zadnje kolo donosi nekoliko zanimljivih duela, a od ranije je poznato koje četiri ekipe idu u play-off za prvaka.

Pored derbija između Banovića i Orlova, sigurno da će najinteresantnija utakmica biti u Zenici, gdje se u Areni sastaju KŽK Čelik i ŽKK Play Off iz Sarajeva. Biće ovo duel bivših šampiona BiH, te ekipa koji su unazad sedam-osam godina gospodarili ženskom košarkom u BiH.

Sutra će za jednu osobu utakmica biti posebna, riječ je o 34-godišnjoj Aldijani Iriškić, bivšoj košarkašici Čelika, te brojnih klubova u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Slovačkoj. Ova bivša reprezentativka BiH sutra će se i zvanično oprostiti od aktivnog bavljenja košarkom.

Iriškićka je s KŽK Čelik osvojila sve što se može osvojiti u BiH, bila je kapiten kluba i sigurno jedna od najboljih košarkašica iz Zenice u poslijeratnom vremenu. Svakako da je lijep gest rukovodstva kluba što će sutra u utakmici protiv nekada najvećeg konkurenta upriličiti dostojan oproštaj svojoj bivšoj košarkašici, koja je dala mnogo klubu, ali i gradu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ova košarkašica u dva navrata je proglašena i za najboljom sportiskinjom Zenice, te bi nam trebalo još mnogo da napišemo sve njezine uspjehe u karijeri. Utakmica između KŽK Čelik i ŽKK Play Off igra se u srijedu u zeničkoj Areni s početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi