KŽK Čelik na oproštaju Aldijane Iriškić savladale ŽKK Play Off
Aldijana Iriškić je u svojoj 34. godini odlučila prestati s aktivnim bavljenjem košarkom, a može se kazati da je imala veoma uspješnu karijeru, koju je završila u svom matičnom klubu

Posljednje kolo regularnog dijela prvenstva

KŽK Čelik na oproštaju Aldijane Iriškić savladale ŽKK Play Off

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva BiH u zeničkoj Areni savladali su tim Play Off-a rezultatom 70:66.

Ova utakmica bila je i svečanog karaktera, budući da se od aktivnog bavljenja košarkom oprostila jedna od perjanica zeničke ženske košarke posljednjih 15-tak godina Aldijana Iriškić.

Zeničanke su u ovaj meč ušle veoma motivisane, kako bi u sudaru bivših šampiona BiH sezonu završile trijumfom.

To se vidjelo već u prvoj četvrtini, kada su Ćorović i Kovačević bile nezadržive za ekipu iz Sarajeva. Prva četvrtina završena je rezultatom 19:12 za Čelik. U drugoj četvrtini ista slika na terenu, domaće košarkašice imaju vodstvo, a gošće ne uspijevaju da preokrenu rezultat.


Na dvije minute prije kraja druge četvrtine u igru je ušla i "slavljenica" Aldijana Iriškić, koja je stigla upisati i pet poena, te podići cijelu dvoranu na noge. Nakon završetka poluvremena rezultatom 44:31 za Čelik uslijedila je mala svečanost. Aldijana Iriškić primila je poklone od predsjednice kluba Senaide Tabić, zatim gostujuće ekipe iz Sarajeva, ali i od strane OKK Čelik, te svojih mnogobrojnih prijatelja i bivših saigračica.

Nakon odmora na poluvremenu očekivalo se da će gošće iz Sarajeva odigrati znatno bolje u trećem periodu, ali to se nije desilo. Zeničanke su bile sjajne u odbrani, povećavale su svoje vodstvo koje je na kraju treće četvrtine iznosilo plus 23 poena razlike 60:37.

U posljednjoj četvrtini gošće su se probudile, ali to je bilo kasno da skroz stignu veliko vodstvo domaće ekipe. Na kraju je završilo 70:66 (19:12, 25:19, 16:6, 10:29) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U pobjedničkom sastavu Anida Ćorović postigla je 15 poena uz četiri asistencije, Nedžla Kovačević dodala je 11 poena i osam skokova, dok je Sedina Halimić ubacila 10 poena uz šest skokova. U poraženoj ekipi iz Sarajeva, Azra Alispahić je imala 17 poena i 12 skokova, dok je Azra Nikšić ubacila 16 poena.

Košarkašice Čelika sezonu su završile pobjedom, te na omjeru devet pobjeda i 11 poraza, što im je bilo dovoljno za opstanak, odnosno osmu poziciju od ukupno 11 ekipa. S druge strane Play Off regularni dio sezone okončao je s omjerom 13 pobjeda i sedam poraza, te nastavljaju takmičenje u doigravanju za prvaka s treće pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi