ŽKK Leotar 03 na krilima fenomenalne Kešeljević u sjajnom i neizvjesnom meču slavio u Zenici
Marija Kešeljević iz ekipe Leotara 03 bila je nezadrživa večeras za odbranu Čelika, na kraju je brojala do 33 poena dok je dodala i pet asistencija što se ne viđa često na bh.terenima.

Zeničanke promašile šut za produžetke

ŽKK Leotar 03 na krilima fenomenalne Kešeljević u sjajnom i neizvjesnom meču slavio u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 18.kola dočekale ekipu ŽKK Leotar 03. Nakon veoma dobre i neizvjesne partije na kraju su više sreće imale gošće iz Trebinja, te slavile pobjedu rezultatom 64:66.

Košarkašice iz Trebinja u ovu utakmicu su ušle kao blage favoritkinje jer su imale omjer od 10 pobjeda i pet poraza, dok su Zeničanke bile na omjeru od šest pobjeda i devet poraza. Ekipa Leotar 03 bila je pod imperativom pobjede jer su trenutno četvrte na tabeli i žele da ostvare što bolju poziciju pred play-off.

U prvoj četvrtini izabranice Nedžada Mulića osim uvodna dva minuta, bile su u vodstvu, koje nije bilo veće od šest poena razlike. Na kraju prvog perioda na semaforu je bilo 18:14 za ekipu Čelika.
U drugoj četvrtini gošće iz Trebinja zaigrale su mnogo bolje, ali i čvršće u odbrani, ipak s obje strane bilo je dosta pogrešaka, tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 28:28.

U trećem periodu izjednačena igra, nijedna ekipa nije uspjela da napravi osjetnu rezultatsku razliku, tako da je nakon trećeg perioda na semaforu bilo 42:44 za ekipu Leotar 03.
U posljednjih 10. minuta također dosta uzbuđenja u 34. minuti plus pet za gošće 51:56, ali domaće košarkašice se nisu predavale, te su ponovo stigle vodstvo Leotara, te se u finišu faktički igralo na jednu loptu. Na dva minuta do kraja na semaforu je bilo 62:62.

Dosta nervoze bilo je u posljednje dvije minute, ali junak Leotara je Jovana Milaković koja pogađa za dva poena za 64:66. Zeničankama je ostalo 11 sekundi da pokušaju utakmicu odvesti u produžetke, Anida Ćorović je šutirala, ali nije bila precizna i pobjeda je na kraju pripala ekipi iz Trebinja. Na kraju je bilo konačnih 64:66 (18:14, 10:10, 14:16, 22:22) za ekipu Leotar 03.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Marija Kešljevic postigla je tačno polovicu koševa od Leotara, na kraju je utakmicu završila s 33 poena i pet skokova. Anica Skrivan dodala je 10 poena i pet skokova u pobjedničkom timu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kod Čelika, po običaju Anida Ćorović je bila najefikasnija s 22 poena i 10 skokova, Sedina Halimić i Amina Ćehajić dodale su po 10 poena.

Nakon ove utakmice, Leotar 03 je na omjeru od 11 pobjeda i pet poraza, što mu trenutno donosi treću poziciju, dok je Čelik na šest pobjeda i 10 poraza na osmoj poziciji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi