Ako ostane u klubu: Jasikevičijus dobija povećani budžet u Žalgirisu
Zanimljivo izlaganje prvog čovjeka Žalgirisa

Tim iz Kaunasa planira velike stvari u idućoj sezoni

Ako ostane u klubu: Jasikevičijus dobija povećani budžet u Žalgirisu

E. Dindić

Žalgiris je jučer savladao Fenerbahče u Istanbulu te tako ostvario jednu od svojih najvećih pobjeda u historiji ovog kluba. 

Generalni menadžer kluba Paulius Motiejunas izjavio je da su Šarunasu Jasikjevčijusu odvezane ruke kada je u pitanju sastavljanje tima za narednu sezonu, te da će mu biti dostupno dosta više sredstava nego ranije.

Međutim ovo ipak ne znači da će popularni Šaras ostati na klupi Žalgirisa.

"Teško je predvidjeti šta će se desiti na NBA pijaci, tako da neću biti začuđen ako on odlući da se okuša u najjačoj ligi svijeta. Razumijem ga jer biće teško zadržati neke košarkaše, koji igraju kod nas za dosta manje novca nego što vrijede. Moram da dodam dosta je košarkaša ovdje koji su došli da se dokažu i da im ovo bude odskočna daska u karijeri", rekao je Motiejunas.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Biće zanimljivo ako Šaras ostane u Kaunasu i dobije još veći budžet. Sigurno je da će iduća sezona za tim iz Kaunasa donijeti mnogo lijepih stvari. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi