Senzacija u Moskvi, drama u Istanbulu

Fener i CSKA izgubili

Senzacija u Moskvi, drama u Istanbulu

A. Čaušević

Odigrana su dva meča drugog kola razigravanja za plasman na Final four Eurolige.

Veliko iznenađenje viđeno je u Moskvi. Baskonia je pobijedila CSKA i napravila break prije svega zahvaljujući odličnoj prvoj četvrtini. Španski tim je nakon prvih 10 minuta imao +9(18:27), a konačan rezultat glasio je 68:78.

Nakon trećeg perioda Baskonija je vodila sa 14 razlike(52:66), pokušali su Moskovljani da se vrate u posljednjoj četvrtini, ali je rezultat u seriji ipak poravnat na 1:1.

Pet igrača kod gostiju je meč završilo s dvocifrenim učinkom, najefikasniji s 16 poena bio je Darrun Hilliard. Kod ruskog tima najviše poena postigao je Cory Higgins, ukupno 15.

Dramatičan meč je odigran u Istanbulu. Fenerbache je poslije velike drame u posljednjim sekundama izgubio od Žalgirisa rezultatom 80:82 i tako izjednačiti u seriji na 1:1.

Prvak Litvanije je dominirao u drugoj(18:26) i trećoj četvrtini(19:27), ekipa iz Zelene šume je u odlučujućih 10 minuta ušla sa zalihom od 15 poena. Fener je odličnom igrom uspio izjednačiti na 80:80 na pola minute prije kraja. Ulanovas je zatim pogodio dva poena za goste, dok je Datome promašio trojku za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Litvance je do pobjede vodio Ulanovas sa 20 poena, dok je kod turske ekipe s 17 poena najefikasniji bio Datome.

Treći mečevi na programu su 11. aprila u Vitoriji, odnosno Kaunasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi