Sjajni Lazić predvodio Mornar do pobjede nad Splitom

ABA liga

Sjajni Lazić predvodio Mornar do pobjede nad Splitom

E. Škorić

Mornar je u duelu 21. kola ABA lige savladao Split sa 81:71.

Mornarje u Baru stigao do nove pobjede, ukupno 17. u 21. meču ABA lige i trenutno je lider na tabeli ispred Igokee.

Domaćin je slavio protiv Splita u dobrom meču, a gosti su također prikazali dobru partiju.

Iako je Mornar meč otvorio sa 7:0, Split je dobio prvu četvrtinu sa 20:18, a sredinom druge dionice je imao i sedam poena prednosti, da bi Mornar sjajnom igrom u završnici prvog dijela došao do preokretea i na odmor otišao sa plus šest, 51:45.

Nakon toga, domaći košarkaši su diktirali stvari na parketu, pa na kraju došli i do maksimalne i dvocifrene prednosti od 10 razlike (81:71).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji igrač domaćeg tima bio je bh. reprezentativac Aleksandar Lazić sa 17 poena i četiri skoka, dok suNeedham i Šehović ubacili po 11, a Luković 10 poena. Kod gostiju je Luković bio najbolji sa 19 poena, dok je Babić ubacio 11. Bh. reprezentativac Sani Čampara je ubacio šest poena uz tri skoka.

Također, vrijedi istaći da jeNemanja Gordić kod Mornara imao tri poena uz šest asistencija za 22 minute na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi