Bivši košarkaš Sparsa od naredne sezone u Euroligi
FOTO: Ciamillo

Veliki korak u karijeri

Bivši košarkaš Sparsa od naredne sezone u Euroligi

H. Zilić

Zanimljiv transfer nam dolazi iz evropske košarke. Bivši košarkaš Sparsa Aleksej Nikolić od naredne sezne će igrati u Euroligi.

Nikolić je dogovorio uslove sa Gran Canariom.

Španski klub je ove sezone osvojio Eurocup i automatski izborio nastup u Euroligi u novoj sezoni.

Za Nikolića će ovo biti veliki izazov, a na Kanarska otočja dolazi iz redova italijanske Brescie gdje proveo ovu sezonu.

Bio je i član reprezentacije Slovenije koja je 2017. godine došla do titule prvaka Evrope na Eurobasketu.

Dres Sparsa nosio je od 2011. do 2015. godine i pružao je odlične partije.

Oglasi

Nakon Sparsa karijeru nastavlja u njemačkom Bambergu, zatim se vraća na regionalne parkete i oblači dres Partizana 2018. godine.

U Partizanu se zadržao do 2021. godine.

U posljednje dvije godine promijenio je čak četiri kluba, igrao je za Gravelines, San Pablo Burgos, Dinamo Sassari i pomenutu Bresciu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U klupskoj karijeri ima osvojen Kup Italije sa Bresciom ove sezone.

Gran Canaria i Euroliga će mu vjerovatno biti i najveći klupski izazov u dosadašnjoj karijeri

Top Komentari

stranputica
Aleksej je vrlo dobar igrač, nije vrhunski, ali vrlo dobar. Ne toliko napadački, ali odbrambeno sasvim sigurno. Trener je Gran Canarie je Jaka Lakovič, koji je bio pomoćni trener SLO na tom prvenstvu....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi