Budućnost domaćim porazom otvorila evropsku sezonu, skromna partija bh. reprezentativaca

Eurocup

Budućnost domaćim porazom otvorila evropsku sezonu, skromna partija bh. reprezentativaca

Haris Zilić

Košarkaši Budućnosti loše su otvorili novu sezonu u Eurocupu.

U prvom kolu u Morači poraženi su od Hamburga rezultatom 66.73.

Podgoričani su izgledali umorno, dosta su imali grešaka u igri što su gosti sa sjevera Njemačke znalački kažnjavali i upisali vrijedan trijumf.

Meisner je bio najveća opasnost za Budućnost, meč je završio sa 15 poena i četiri skoka, a pogodio je i nekoliko ključnih šuteva sa distance kada se lomio rezultat.

U Hamburgu je odličan bio i slovenski reprezentativac Samar sa 11 poena, četiri skoka i pet asistencija, pružio je odličnu rolu, a pogodio je i dvije trojke.

U timu Budućnosti Popović je bi najefikasniji sa 13 poena i četiri skoka, dok su ostali igrači bili ispod svog niova što se na kraju odradilo na rezultat.

Kod tima iz Podgorice nastupila su i tri bh. reprezentativca. Kenan Kamenjaš je na parketu proveo 16 minuta upisao šest poena i tri skoka. Edin Atić je u igri bio 18 minuta i imao učinak od tri poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Aleskandar Lazić je priliku za igru dobio samo tri minute i ostao je bez učinka u večerašnjem meču.

U drugom kolu grupe B, Budućnost gostuje u Poljskoj kod ekipe Slaska, dok će Hamburg na svom parketu truski Turk Telekom iz Ankare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi