Sjajni Sparsi izborili polufinale 2. ABA lige!

Odlični u drugom meču

Sjajni Sparsi izborili polufinale 2. ABA lige!

Admin Čaušević

Košarkaši Sparsa su se plasirali u polufinala 2. ABA lige nakon što su u drugom meču četvrtfinala pobijedili Zlatibor rezultatom 82:74.

Sparsi su prvi meč izgubili rezultatom 82:79 pa im je u drugom susretu trebala pobjeda od četiri i više poena kako bi se plasirali u polufinale.

Zlatibor je dobio prvu četvrtinu rezultatom 21:14 i činilo se da je tada ekipa iz Sarajeva na koljenima, međutim Kamenjaš i društvo su bili fenomenalni u nastavku meča.

Uzvratili su u drugoj i trećoj četvrtini za minimalni preokret, da bi serijom 8:0 otvorili posljednjih deset minuta i otišli na tada maksimalnih +9 (72:63).

U finišu meča Sarajalije su igrale dobru košarku, bili su skoncentrisani i nisu dopustili Zlatiboru da se približi na željeni zaostatak. Hediminas na 39 sekundi prije kraja odveo Sparse na +7.

Na kraju pobjeda Sparsa rezultatom 82:74 što znači da je bh. predstavnik prošao u polufinale sa ukupnih 161:156.

Sparse je do pobjede vodio sjajni Kamenjaš sa 19 poena i 12 skokova, dok su Hasandić i Zahiragić dodali po 12. Odličan sa 15 je bio i Gediminas.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Inače, najefikasniji u poraženih te ujedno na susretu bio je Protić sa 22 poena. Dvocifreni su bili još McCoy sa 15 te Papić sa 10 poena.

Ranije se u četvrtfinalu oprostio dugi bh. predstavnik. Borac je u prvom meču pobijedio Podgoricu 90:86, da bi u drugom susretu izgubio 77:65 te na kraju ispao.

Top Komentari

Nek_komsiji_crkne_krava
Svaka cast na prolazu u polufinale. A ovi ”strucnjaci” sto misle da znaju su vidjeli da i ”ovakvi” Sparsi prolaze dalje. Bit ce tesko zbog problema u rotaciji ali bez obzira sjajan rezultat. BRAVO MOMCI na energiji koju ste pokazali. Kadija, svaka ti cast na pripremljenoj taktici sa ovako poprilicno istrosenom ekipom. Sretno, hrabro pa kako bude.
5 0
Nek_komsiji_crkne_krava
Ti ocito nisi gledao drugo poluvrijeme. Zahiragic odigrao izvrsno. Pa procitaj sta si napisao ranije. Lagan poraz Sparsa i slicno. Ne razumijem kako razmisljas. Nista nije gotovo dok nije gotovo. Ali dobro ti si strucan kao i tvoj jaran stranputica.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti