Američki sastav ponovo izgleda više nego čudno
Amerikanci, kao i sve druge selekcije, ne mogu u kvalifikacijama računati na najbolje igrače iz NBA lige. Ipak, ako neko ima širok izbor, to su oni (Foto: FIBA)

Nema velikih zvijezda u ekipi za kvalifikacije

Američki sastav ponovo izgleda više nego čudno

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije SAD-a Jeff Van Gundy odabrao je 12 košarkaša za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Očekivano, Van Gundy je pozvao košarkaše iz Razvojne lige, a samo su trojica ranije pozivana u nacionalni tim.

Također, osmorica imaju i NBA iskustvo, ali trenutno su članovi Razvojne lige u kojoj se pokušavaju izboriti za nove NBA ugovore.

Van Gundy je odabrao ove košarkaše:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Joel Berry II (South Bay Lakers); Reggie Hearn (Stockton Kings); Scotty Hopson (Oklahoma City Blue); John Jenkins (Westchester Knicks); DeAndre Liggins (Sioux Falls Skyforce); Eric Moreland (Free Agent); Chasson Randle (Capital City Go-Go); Cameron Reynolds(Stockton Kings); Richard Solomon (Oklahoma City Blue); Jarnell Stokes (Free Agent); Travis Trice (Wisconsin Herd); Tyler Zeller (Free Agent).

Amerikanci su na omjeru od 7-1, a u nastavku kvalifikacija 29. novembra gostuju Argentini (7-1), a 2. decembra gostuju u Urugvaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti