Amerikanci sa sedam NBA igrača, ali niko ne treba da strahuje

Pred utakmice kvalifikacija za SP

Amerikanci sa sedam NBA igrača, ali niko ne treba da strahuje

Midhat Šljivak

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država nastavljaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini utakmicama protiv Urugvaja i Paname.

Iz prvog kruga ekipa koju predvodi Jeff Van Gundy prenijela je omjer od 5-1 (poraženi od Meksika), ali su i dalje prvi favoriti za plasman dalje i bilo bi pravo čudo ako se SAD ne kavalifikuje na završnicu Mundobasketa.

Van Gundy pripreme počinje sa 14 košarkaša koji će se naći u Las Vegasu. Dvojica će otpasti sa konačnog spiska, a tu je i sedam NBA igrača.

Međutim, nisu to velika imena iz najjače lige svijeta i nijedna selekcija ne bi trebala da strahuje u duelu sa SAD-om.

Na spsisku se nalaze ovi košarkaši:

Bryce Alford (Oklahoma City Blue); Dwayne Bacon (Charlotte Hornets); V.J. Beachem (Free Agent); Jordan Crawford (New Orleans Pelicans); Henry Ellenson (Detroit Pistons); Isaiah Hicks (New York Knicks); Dakari Johnson (Free Agent); Frank Mason III (Sacramento Kings); Ben Moore (Fort Wayne Mad Ants); Chasson Randle (Capital City Go-Go); Travis Trice (Milwaukee Bucks); Derrick White (San Antonio Spurs).

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Amerikanci 14. septembra igraju meč protiv Urugvaja na svom parketu, a tri dana kasnije gostuju Panami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti