Strah i trepet za sve: Amerikanci objavili spisak za SP i Olimpijadu

Širi spisak Gregga Popovicha

Strah i trepet za sve: Amerikanci objavili spisak za SP i Olimpijadu

E. Čaušević

Jasno je da će Sjedinjene Američke Države biti glavno favorit na Svjetskom prvenstvu u košarci naredne godine u Kini, te Olimpijskim igrama koje se za dvije godine održavaju u Tokiju.

Amerikanci već godinama dominiraju na ovim takmičenjima, a širim spiskom igrača na koje će selektor Gregg Popovich računati na Mundijalu i Olimpijadi dovoljno govori koliko žele ostati na tronu.

Naime, Košarkaški savez Amerike objavio je širi spisak igrača na koje računa Popovich, a na njemu se nalazi 35 košarkaša. Popovich želi da testira mnoge košarkaše prije finalnog spiska koji će biti poznat naredne godine što se tiče Svjetskog prvenstva.

Naravno, prve zvijezde NBA lige će biti dio ekipe koju će predvoditi LeBron James, Kevin Durant, Steph Curry, Russell Westbrook... Američka selekcija okuplja se 25. jula u Las Vegasu kako bi odradili nekoliko zajedničkih treninga i utakmica.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Na spisku se nalaze: LeBron James, Kevin Durant, Steph Curry, Russell Westbrook, Klay Thompson, Chris Paul, Victor Oladipo, Anthony Davis, James Harden, Kyle Lowry, Kevin Love, Kyrie Irving, DeAndre Jordan, Blake Griffin, Eric Gordon, Paul George, DeMar DeRozan, DeMarcus Cousins, Devin Booker, Jimmy Butler, Harrison Barnes, Mike Conley, Andre Drummonf, Robias Harris, Bradley Beal, Damian Lillard, Khris Middleton, Isiah Thomas, Kemba Walker, John Wall, Myles Turner, CJ McCollum, Kawhi Leonard, Gordon Hayward, Draymond Green.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi