Amerikanac John Roberson zadužio dres BiH

Igra na poziciji playmakera

Amerikanac John Roberson zadužio dres BiH

Za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u budućnosti će i zvanično nastupati John Roberson.

Ime je to košarkaša rođenog 1988. godine u Kansasu koji igra na poziciji playmakera, a prethodnu je sezonu proveo u ruskom Eniseyju za koji je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše od svih u timu.

Iz Košarkaškog saveza naše zemlje su saopštili da će se Roberson tokom sljedećeg ciklusa kvalifikacija staviti na raspolaganje selektoru Bosniću, a Amerikanac je danas po prvi put došao u Sarajevo kako bi riješio potrebnu papirologiju.

Njegova fotografija u dresu s državnim grbom već se pojavila na zvaničnoj stranici krovne kuće bh. košarke, a Roberson je, kako se moglo vidjeti, zadužio dres sa brojem 17.

Kada je u pitanju Robersonova statistika, on je prošle sezone za Enisey u prosjeku postizao 14.5 poena po utakmici, imao je pritom 5,6 asistencija te dva skoka.

Posljednji američki košarkaš u reprezentaciji Bosne i Hercegovine je, podsjećamo, bio Alex Renfroe. Prije njega za Zmajeve su još igrali DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant i Terrel Castle.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Sa srećom crni!
4 0
sanel muharemović
bolji je gordić bar duplo, samo je trebalo čovjeku napraviti kuću. zadužio je to dosadašnjim igrama za bih
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi