Koja reprezentacija je najbolja na svijetu?
(Foto: EPA)

Špancima uzaludna titula

Koja reprezentacija je najbolja na svijetu?

M. Šljivak

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je listu najboljih selekcija svijeta.

Iako su u na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojili zlato, Španci nisu najbolji na listi FIBA, već je to selekcija SAD-a.

Španci su na drugom mjestu, dok je na treće mjesto skočila selekcija Australije, koja je napredovala čak osam pozicija. Finalist SP-a Argentina je na mjestu broj četiri.

Pad od po dva mjesta su zabilježile Francuska i Srbija koje zauzimaju peto i šesto mjesto,a zatim slijede Grčka, Litvanija, Rusija i Češka Republika, koja je n 10. mjestu i ostvarila je napredak od čak 14 pozicija.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Na listi daleko od vrha nalazi se i selekcija Bosne i Hercegovine. Bh. tim je na 45. mjestu, a ispred nas su selekcije poput Filipina, Tunisa, Jordana...

Top Komentari

Payton
to nema veze sa mozgom osvajac sp je najbolji na svjetu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi