Amerikanci ponizili Japance nestvarnom razlikom i ogadili im košarku za sva vremena
Foto: fiba.com

Nevjerovatan rezultat na kraju

Amerikanci ponizili Japance nestvarnom razlikom i ogadili im košarku za sva vremena

S. Grebović

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država upisali su novu pobjedu na Mundobasketu u Kini i to nad selekcijom Japana koju su "zaledili" na -53, bilo je na kraju 98:45.

Kao što i rezultat govori, na parketu je postojala samo jedna ekipa. Amerikanci su bolje otvorili meč jer su poveli sa 13:0 i pratkički već tada riješili pitanje pobjednika u ovom susretu.

Do kraja prve dionice Japanci su ubacili devet poena, od čega svega sedam iz igre. U trećoj četvrtini Samuraji su ubacili još manje, tačnije poen manje, što dovoljno govori kakvu smo košarku mogli gledali u ovom meču.

Najefikasniji u pobjedničkom taboru bio je košarkaš Boston Celticsa Jaylen Brown koji je ubacio 20 koševa, a sjajno ga je pratio Kemba Walker sa 15, dok je Harrison Barnes ubacio poen manje. 

Kod poraženih jedini vrijedan pomena bio je Yudai Baba koji je postigao 18 koševa.

Amerikanci su sa maksimalne tri pobjede prošli dalje, dok će Japan do kraja prvenstva razigravati za plasman za neku od pozicija.

SP u Kini, Grupa E: SAD - Japan 98:45

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

SAD: Jaylen Brown 20, Kemba Walker 15, Harrison Barnes 14, Joe Harris 10, Donovan Mitchell 10, Khris Middleton 9, Derrick White 8, Brook Lopez 7, Myles Turner 3, Mason Plumlee 2.

Japan: Baba 18, Yuta Watanabe 9, Fazekas 4, Hachimura 4, Hiejima 4, Takeuchi 3, Tanaka 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi